Wednesday, April 25, 2012

CELEBRATION!




eh,? kek???nie la kek sempena birthday our lil princess, Damia Zaraa...

cepat tul masa berlalu, dah setahun anak mama n ayah nie...kejap jek kan? sabtu lepas her 1st birthday..mmg xde plan for birthday party,cuma nk sambut kecil-kecilan kami bertiga di rumah jek...tp since dat sabtu mama kena g opis coz de keje2 pembersihan nk bt,tercelebrate lah birthday damia kat opis plak...plus dgn kudut belanja lunch McD, ... mama n ayah pun g la beli kek (sgt cute jek kek nie), ice cream n jajan...a very sweet n simple celebration..damia cam malu2...ye,la..ramai2 nyanyi birthday song kat dia...

video


nie some snap shoot masa celebration dia...
damia dengan muka terkejut n malu...







nie plak, damia tgh dok meneroka hadiah dari ayah dia...bersungguh jek rupa anak mama nie..

 



DAMIA ZARAA...JADI ANAK YANG BAIK YER...ANAK YANG MENJAGA MARUAH DIRI & KELUARGA... MAMA & AYAH SAYANG SGT KAT DAMIA ZARAA...




Friday, April 20, 2012

GRILL...

hhhmmm...perkara terpenting nak masuk rumah nie adalah grill...nape penting? ye, la...klu kawasan perumahan baru dikuathiri akan berlaku kes pecah rumah..mana xnyer, kawasan baru kan mcm xramai orang lagi, so senang la pencuri/perompak nak pecah masuk rumah. lagi pun skrg nie mmg keperluan kot pasang grill nie.


dilla n kerol plan, bila dapat jek kunci terus call abang Sarji nie tuk start bt grill rumah kami. bila grill dah siap nak pasang lampu n kipas and KC then baru la aturkan tuk hantar barang & seterus nya mendiami rumah kami...klu plan on paper @ cakap2 mcm nie mmg mcm sap sap soi je la kan..tp bnyk gak keje tue...

plan kami nak bt grill yang melintang putih tue (which is trend masa kini) dengan ketebalan 2 cm. rupa grill tue mcm nie




de satu lagi style, tp dilla n kerol xberkenan n mahal rm.0.30 perkaki dari grill yang kami nak tue...







kami xnak guna yang wough iron tue, sbb xcukup budget n xrasa mcm nak guna wrough iron. mmg cantik, tp....nnt lah...kot2 dah umur 40 tahun, grill putih tue dah berkarat baru la ganti kot..ahaks! rupa wrough iron nyer grill mcm nie





hhurmmm..tue baru grill..entri seterusnya dilla akan ceritakan pasal KC...



Wednesday, April 18, 2012

KESIBUKAN MELANDA





salam...


lama tul xupdate blog nie..dah bersawang pun..hahaha


bukan ape, skrg nie dok tengah bz urusan pembelian rumah...dengan kelas n exam kerol lagi...dengan kerenah damia yang semakin bijak....ish..ish..ishk....


setakat nie kami masih menunggu BPP untuk release kan cheque tuk dibayar pd developer. makin dah xsabar nak dpt kunci...ye, la..rumah sendiri, mesti la excited kan!


dalam kesibukan tue sempat gak la kami dok mensurvey barangan yang diperlukan di dalam rumah kami nnt...(mcm best jek...RUMAH KAMI). stakat nie kami dah book kitchen cabnet (KC), dah jumpa ngan brother yang boleh bt grill, dah beli lampu (sket2 je baru), kipas plak lom lagi...tp dah tau la kat mana yang ok-ok harga nyer.


masa cuti pertabalan agong hari tue kami g Puchong tuk beli lampu..kedai nie mmg dasyat la..ramai giler org, sampai nak bayar pun kena amik nombor..dah macam kat bank plak. pilihan mmg banyak, smpai pening...we took hours tuk decide lampu2 yang nak dibeli. tp kami xbeli bnyk terus cos xmuat kete..hahaahhaa. tp walaupun harga affordable, bila dah beli bnyk, menggeletar gak la nak bayar kan????kipas xbeli lagi coz xmuat. fyi, KDK n Panasonic di buat di kilang yang sama. harga pun xjauh beza. KDK yang 3 bilah guna regulator tue around RM119. kata sales person kat situ, brand alpha pun ok, gak.


tuk KC, dah bnyk tempat kami survey, kebanyakkan nyer over RM4000. bukan ape, kite kena ade satu design yang kita nak, then material ape coz susah nak dapatkan harga klu kite xdecide those things. bila g showroom, mmg la rambang mata kan. mudah klu kedai tue boleh provide skali ngan hood n hob. and we must decide the accessories yang kita nak...semua harga berbeza2...so, isnin yang lepas, pas kerol exam, we go to dis showroom tuk KC, n we decided to book the KC with this brother, namanyer Shamsul. orang nyer sgt ok...ramah n boleh tanya mcm2 ngan dia. tuk our KC, we took tha basic one, around RM3,400.00.


grill plak, hari tue dah tanya ngan brother sarji nie, dia kata around RM2,000.00. tp tue just roughly jek. sbb xukur tingkap/sliding door tue betul2...


bukan senang kan nak masuk rumah nie...tue pun wardrobe kami xbuat lagi...may x dalam masa 5-6 tahun nie..terpaksa di KIV dulu. bt mana yang patut jek. awning lom lagi..xtau nak guna awning biasa atau guna polycarbonate, simen depan xdecide lagi nak bt ke x...


ADOIIII....banyak la benda nak pikir....